Morjens!

SBCAK:in sivuja selaillessani sain idean tälläiseen pohdiskeluun:Jotenka kirjoittelen tähän nyt lähtökohdat tälle kirjoittelulle:

Olen Bc Bessin kanssa aloittaneet agilityn treenaamisen kesäkuussa 2005.Ensimmäinen esteemme oli kepit jota treenasimme aluksi narukuja systeemillä. Tällähetkellä olemme edenneet kepeillä lähestymiskulmien treenaamiseen. Bessi osaa suorittaa esteen itsenäisesti.

Seuraavana treenausvuorossa on olleet kontaktiesteet:

A-este aloitettiin miltei maatamyöten laskettuna ja 2 off 2 on systeemi käytössä alastulokontaktilla. A-este on tällähetkellä ollut mini korkuinen ja alastulosta on välillä makupalakin pois. A ollut vain pienten radanpätkien viimeinen este.

Puomilla ylöstulokontaktia varmistettu längillä ja alastulossa käytetty 2 on 2 off systeemiä. Puomia myöskin ollut vain ratapätkienlopussa.

Keinun treenaaminen aloitettu viime viikolla. Koira on ollut narussa ja avustaja on hidastanut keinun kääntymistä ja makupala on ollut maassa alastulossa.

Hyppyesteistä aloitimme treenaamaan Joulukuun alkupuolella ja okseri on ainoa este jota emme ole treenanneet. Hypyt ovat olleet korkeimmillan 55 cm. Käännöksiä. valssaamista ja eteen käskyä yms olemme treenanneet. Parantamista löytyy käänösten tiukkuudesta. 

Tavoitteena on tälle vuodelle kisata juhannuksen aikoihin ja tietenkin edetä luokissa mahdollisimman hyvin. Lisäksi kouluttaa Bessistä itsenäisesti vaudikkaasti etenevä kontrollissa oleva agilitykoira ja kontaktit tulee suorittaa AINA oikein. Tuo ei ole ihan vähän tuo, mut nythän on ainakin tavoitetta.